Koprová omáčka s vepřovým masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

kopr
6 plátků vepřového masa
2,5 l vody
2 kelímky smetany na vaření
2 kostky masoxu
sůl
pepř
ocet
cukr
hl. mouka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso a vaříme do měkka. Potom maso vybereme na talířek. Do vývaru dáme dvě kostky masoxu, smetany na vaření, kopr. Dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem a to celé povaříme.

  2. Do misky dáme dva hrnky mléka a hladkou mouku (přibližně 4 lžíce) pořádně rozkvedláme, aby v tom nebyly hrudky. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do něj směs mléka a mouky.

  3. Poté vaříme pozvolna na mírném ohni (mouka potom nebude v omáčce cítit), až omáčka zhoustne, naposledy přidáme zpět do omáčky maso. Podáváme s uvařeným vajíčkem, knedlíkem nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!