Koleno černé čtyřiadvacítky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové koleno
pivo (Primátor Double 24%)
4 stroužky česneku
1 cibule
mleté chilli koření
pečivo
křen
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě.

  2. Poté ho očistíme ve studené vodě.

  3. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky.

  4. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme rozmačkaný česnek (i ke kosti).

  5. Do pekáče nakrájíme na kroužky cibuli, vlejeme cca 2dcl černého piva a na to vložíme koleno kůží nahoru.

  6. Pečeme 1,5hod na 140°C. Potom otevřeme horní víko pekáče a posypeme kůži trochou čili kořením, dolejeme trošku černého piva, lžičkou šťávy z výpeku polejeme kůži. Pekáč opět zakryjeme víkem.

  7. Teplotu zvedneme na 160°C a čekáme další cca 1- 1,5 hodiny.

  8. Poté horní víko pekáče odklopíme, dolejeme zbytek piva (možno i trochu vody) a necháme udělat křupavou kůžičku. Podáváme s pečivem, hořčicí, křenem atd.atd.-vždyť to znáte!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!