Jarní kopřivačka s cibulkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce másla
2 jarní cibulky
1 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar
miska mladých kopřiv
1 lžíce octa
sůl
pepř
2 vejce
100 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Celé jarní cibulky i se zelenou natí nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo a cibulky chvilku restujeme. Pak je zasypeme moukou a připravíme cibulkovou jíšku. Když mouka lehounce zezlátne, zalijeme vývarem a dobře prošleháme. Asi 10 minut povaříme.

  2. Omyté kopřivy spaříme v cedníku vařící vodou a nakrájíme je nadrobno. Přidáme je do hrnce a necháme asi 10 minut povařit. Polévku osolíme, ochutíme pepřem a lžící octa. Zjemníme ji smetanou. Nakonec do polévky vklepneme vejce, promícháme a můžeme vypnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!