Jarní nádivkové bábovičky s bylinkami

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 rohlíků, nejlépe den starých
3 vejce
asi 150-200 ml mléka
sůl
pepř
muškátový květ
250 g libového uzeného masa
miska mladých kopřiv
hrst petrželky
hrst medvědího česneku
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky rozmícháme s mlékem a zalijeme rohlíkové kostičky. Necháme je chvíli nasáknout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Uzené maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme v cedníku vařící vodou, necháme okapat a nasekáme spolu s petrželkou a medvědím česnekem nadrobno.

  2. Do navlhčených rohlíků vmícháme maso a bylinky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a nakonec vmícháme sníh z bílků. Malé zapékací mističky vymažeme máslem a rozdělíme do nich připravenou směs. Do každé mističky navrch přidáme tenký plátek másla. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut. Podáváme teplé i studené. Nádivku můžeme péct i najednou ve větším pekáči.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!