Koláč s podmáslím

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g sušenek
1 lžička vanilkového extraktu
75 g rozpuštěného másla
Na náplň:
3 vrchovaté lžíce hnědého cukru
3 lžíce hladké mouky
špetka soli
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 lžíce rozpuštěného másla
375 ml podmáslí
ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 170 stupňů. Sušenky rozmixujte (nebo je rozdrobte v igelitovém sáčku paličkou na maso či válečkem). Přidejte vanilkovou esenci i máslo a spojte. Přesypte do dortové formy, pečlivě umačkejte i s okraji a osm až deset minut zapékejte v troubě.

  2. V míse či mixeru mezitím umixujte vejce, vanilkovou esenci, muškátový oříšek, máslo a podmáslí. Přidejte cukr, mouku a sůl. Pak mixujte asi dvacet vteřin, abyste získali dobře rozšlehanou směs. Nalijte ji na předpečený sušenkový základ a pečte třicet až třicet pět minut.

  3. Nechte vychladnout, před podáváním můžete ozdobit ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!