Kardinál

Recepty, Moučníky

Suroviny

8 vajíček
220 g cukr moučka
110 g cukr krupice
100 g hladká mouka
2-3 šlehačky
malinový džem(je nejlepší)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do 7 bílků zašleháme cukr krupici + špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem + 1 celým vejcem + hladkou mouku.

  2. Dáváme na plech zdobícím sáčkem tak, že z jednoho sáčku stříkáme na šířku plechu to znamená, že se nám na jeden plech vejdou dva korpusy. Sněhu dáváme tři řady a necháváme mezi řádkami mezeru. Mezi sníh, do připravených mezer, nastříkáme těsto tj. dvě řady těsta. Celkem má 1 korpus pět řad, necháme větší mezeru a uděláme to samé ještě jednou a dáme péct tak dlouho, dokud nemáme sníh trochu zlatavý, ale jen trochu.

  3. Až je upečeno, necháme vychladnout, jeden korpus namažeme džemem a postříkáme šlahačkou, položíme na to ten druhý korpus a ozdobíme šlehačkou a můžeme to nechat na chvíli v lednici, protože je tam šlehačka, tak ať nám to brzy nespadne. Dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!