Pikantní kuřecí křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích křidélek
3 dl piva
1 cibule
několik stroužků česneku - nevyloupaných
50 g másla
1 lžíce hl. mouky
3 lžičky soli
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křidélka omyjeme a usušíme.

  2. V misce smícháme mouku s oběma druhy papriky, křidélka v této směsi obalíme ze všech stran a klademe je těsně vedle sebe na pekáček. Mezi křidélka zatlačíme cibuli nakrájenou na čtvrtky a stroužky česneku a položíme na ně plátky másla.

  3. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a až se máslo rozpustí, podlijeme křidélka pivem. U nás bylo pivo Pardál - koupila jsem ho manželovi (prý je vyladěné pivaři nebo co..), bohužel ho nějak nezaujalo, tak skončilo v pekáčku:-).

  4. Pečeme dozlatova za občasného polévání výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!