Kokosovo-čokoládová roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
80 g polohrubé mouky
40 g strouhaný kokos
Krém:
60 g čokolády na vaření
250 g másla
3 žloutky
180 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
zdobení na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme mouku s kokosem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme na 200 stupních asi 8 minut. Teplou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.

  2. Krém: Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny ve vodní lázni a do teplého zašleháme nalámanou čokoládu. Necháme vychladnout a zašleháme máslo a rum.

  3. Roládu rozvineme, potřeme dvěma třetinami krému, srolujeme, už bez papíru, povrch potřeme krémem, boky ozdobíme kokosem nebo strouhanou čokoládou a nahoru ozdobíme krémem a zdobením. Necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!