Koblihy s hermelínem a brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Koblihy:
50 g másla
40 g moučkového cukru
4 žloutky
vanilkový cukr
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce rumu
1/4 l mléka - možná raději méně
1 lžička cukru
30 g droždí
500 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
hladká mouka na vál
džem meruňkový nebo jiný hustý
tuk na smažení
vanilkový cukr na posypání
2-3 Hermelíny
zavařené brusinky
Parmezán
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Podle receptu vypracujeme koblihové těsto a necháme vykynout.

  2. Doprostřed kolečka dáme kousek hermelínu, přidáme asi půl lžičky brusinek, přiklopíme a dobře uzavřeme - rádo to vytéká.

  3. Smažíme podle receptu.

  4. Hotové můžeme buď posypat skořicovým cukrem nebo trochou strouhaného parmezánu, podle chuti. Tento recept zachutná tomu, kdo má rád sladkoslaná jídla a zvláště kombinaci hermelínu a brusinek


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!