Pečené koblihy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml vlažného mléka
30 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 sáček sušeného droždí
60 ml horké vody
700 g hladké mouky
100 g rozpuštěného másla
3 vejce
špetka soli
Náplň:
džem (marmeláda), povidla nebo vanilkový pudink
Posyp:
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme v misce mléko, vodu, cukry, droždí a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto, potom přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Nechala jsem cca 45 minut.

  3. Po vykynutí těsto uválíme cca 3 mm silný plát a vykrojíme hrnečkem nebo kolečkem kola o průměru 8-10 cm. Do každého kroužku dáme lžíci džemu nebo jiné náplně, přikryjeme dalším kruhem a slepíme k sobě.

  4. Koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a ještě necháme kynout 35 minut.

  5. Koblihy pečeme v troubě na 170 °C do zlatova (také je můžeme smažit i v oleji). Koblihy potřeme během pečení rozpuštěným máslem.

  6. Vychladlé koblihy posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!