Knedlo-lilko-zelo

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 ml mléka
400 ml vody
200 g polenty
1 lžička zeleninového vývaru
1 střední lilek
4 stroužky česneku
olivový olej
sůl
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme polentový knedlík. Do hrnce vlijeme mléko s vodou a vsypeme polentu. Ochutíme zeleninovým vývarem a vaříme dokud se směs nezačne odlepovat od stran hrnce. Přendáme do formy a necháme vychladnout.

  2. Lilek pokrájíme na asi 0,5 cm plátky, posolíme a necháme vypotit“. Poté lilky osušíme a potřeme směsí oleje a rozetřeného česneku. Osmahneme na rozpálené pánvi do zlatova.

  3. Polentový knedlík vyklopíme z formy a pokrájíme na asi 0,5 – 1 cm plátky, které osmahneme na stejné pánvi jako lilky. Podáváme s kysaným zelím, které můžeme ale nemusíme prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!