Kapr na paprice

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce kapra
25 g slaniny
25 g másla
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
4 dl smetany
mletá paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou stranách.

  3. Opečené porce vyjmeme a olej z pánve slijeme, přidáme máslo, rozehřejeme je, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše mírně osmahneme, zalijeme 1 dl vody a 4 dl smetany.

  4. Směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme.

  5. Vytvořenou štávu přisolíme, vložíme porce kapra a krátce podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!