Kmínová polévka habunda

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l vřelé vody
2 lžíce sádla
2 PL kmínu (celého nebo lze 1 lžíce celého a 1 lžíce mletého)
střední cibule nakrájená na kostky
sůl
pepř
4 vejce (rozšlehaná v misce)
2-3 masoxy
4 větší brambory
hladká mouka na jíšku (dle množství cibule a sádla)
Podravka (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zesklovatíme cibuli společně s kmínem, zasypeme hladkou moukou, uděláme jíšku, následně přilijeme část studené vody a mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Poté dolijeme horkou vodou z rychlovarné konvice.

  2. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, 2 kostky masoxu (třetí necháme, kdyby náhodou bylo potřeba dochutit), osolíme, opepříme a počkáme, až brambory změknou.

  3. Následně přidáme rozšlehaná vejce (vléváme pomalu a když přichází vejce do styku s polévkou, tak mícháme vidličkou, aby nevzniklo větší vařené vejce).

  4. Úplně nakonec dochutíme solí a pepřem (pokud je to potřeba) a třeba Podravkou nebo jiným kořením do polévky.

  5. Pokud je polévka potřeba zahustit nebo rozředit, tak buď dáme jíšku nebo přilijeme vřelou vodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!