Křehký koláč s karamelovým pudingem, ovocem a tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sypaná směs:
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
Tvarohová směs:
2 tvarohy
2-3 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru krupice
250 -300 ml mléka
Hruškovo-jablečná směs:
3 hrušky + 1-2 jablka (nebo jiné ovoce)
100 g mletých oříšků
kokos + 2 PL rumové esence nebo rumu
Na polití:
1 karamelový pudink DR. OETKER
250 ml mléka
2 PL cukru
+ máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné misky si připravíme suroviny na sypkou směs podle ingrediencí a vše smícháme. Do druhé misky si připravíme suroviny na tvarohovou směs a také vše dobře promícháme. Do další nádobky si nastrouháme ovoce a přimícháme oříšky, kokos a rumovou esenci nebo rum.

  2. Vymažeme si plech máslem a něj vysypeme polovinu sypké směsi, aby směs byla po celé ploše plechu. Na sypkou směs nalijeme celou tvarohovou směs také tak, aby pokryla celou plochu sypké směsi. Pokryjeme zase druhou polovinou sypké směsi.

  3. Nakonec posypeme vše hruškovou směsí s oříškama a rumovou esencí. Tuto směs trochu vmáčkneme do poslední sypké vrstvy.

  4. Pečeme do zlaté barvičky na 180 stupňů.

  5. Mezitím si uvaříme karamelový puding DR. OETKERA podle návodu.

  6. Když je koláč upečen, polijeme jej karamelovým pudigem a necháme vychladnout.

  7. Vše nakonec posypeme mletými oříšky nebo kokosem a podáváme nejlépe vychlazené, můžeme zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!