Klobásky se žampióny v koprové smetaně

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 pikantní klobásy nebo cigáro
150 g pokrájených žampiónů nebo hříbků
1 větší cibule (nejlépe červená)
1 lžička mleté sladké papriky
na špičku nože uzené papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 dcl smetany (nebo kysané smetany)
2 sterilované okurky
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
mouka na zahuštění
kopr
případně citronová šťáva
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibulku osmahneme, přidáme nejdříve žampióny, orestujeme, po chvíli přidáme nakrájené klobásky, zaprášíme paprikou a moukou, přidáme sůl, pepř, kmín, promícháme a hned podlijeme vodou.

  2. Dusíme asi 10 minut, přidáme najemno nakrájené okurky, kopr a smetanu, kterou jsme předtím smíchali s hořčicí a trochou teplé omáčky. Už jen necháme probublat a odstavíme. Podle chuti můžeme zakápnout citrónovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!