Mé dobré klobásky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 kg vepřového bůčku
2 kg předního hovězího masa
3/4 balíčku mletého pepře
1 a 1/2 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 polévková lžíce utřeného česneku
1/2 lžičky ďábelské směsi
1 lžička moučkového cukru
1 lžička pálivé papriky
10 lžiček soli
vepřová střívka
- většinou je dělám z 3 kg králičího masa a 2 kg vepřového bůčku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve z masa odstraníme blány a šlachy. 1-2 kg masa nameleme na jemno. Ostatní maso umeleme na mašince o průměru 8 -10 milimetrů. Přidáme ostatní suroviny a vše řádně promícháme a dáme na 4 dny do lednice proležet.

  2. Po 4 dnech maso vyndáme, nalijeme do něj asi 1/2 l studené vody a pořádně promícháme. Maso nabíjíme do střívek nabíječkou nebo jde vyrobit nástavec na mašinku na maso a lehce ho tam namelme.

  3. Klobásy vložíme do rozehřáté udírny a při mírném topení budou hotové za 2 1/2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!