Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 hrnku kyšky
- 1,5 hrnku hrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1,5 lžíce kakaa
- 0,9 dl oleje
- 1 vejce
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
Postup Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce
Postup přípravy receptu
-
Sypké ingredience smícháme a prosijeme. Přidáme kyšku, vejce a smícháme.
Mísu remosky už předem vyložíme papírem na pečení, do poloviny výšky - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka.
Vlijeme těsto, přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30 -35 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu odlišně.
Krátce před úplným dopečením můžeme remosku vypnout a nechat buchtu přikrytou topným tělesem tzv. dojít. Pak ji vyjmeme a necháme nejraději na mřížce zchladnout.
Pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme. Na povrch můžeme použít místo cukru i čokoládovou polevu.
Oproti receptu bych použila méně moučkového cukru, ale to záleží na chuti. Remosku mám menší ještě s hliníkovou mísou, o průměru 22 cm.