Kuřecí teriyaki

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks kuřecích prsou
1 šálek sojové omáčky (malinký šálek - viz. poznámka)
1/2 šálku třtinového cukru
hladká mouka (cca 3/4 šálku)
pepř
sůl
grilovací koření
kari
sušený česnek
sezamová semínka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Mouku vysypeme do sáčku nebo do misky a nasypeme do ní po 1 KL veškerého koření výše zmíněného a promícháme. Kousky prsou vložíme do sáčku nebo misky s moukou a protřepeme, aby se hezky maso obalilo.

  2. Na pánvi rozpálíme olej. Před vhozením do pánve maso prosejeme přes síto, aby se vyklepala přebytečná mouka a pak vložíme maso na pánev a opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyndáme a ve stejné pánvi si rozehřejeme sojovou omáčku. Až začne být horká, vsypeme cukr a necháme karamelizovat za stálého míchání. Přidáme sezam - množství dle chuti, já dávám asi dvě lžíce. Vložíme maso a necháme ho pořádně nasáknout omáčkou. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!