Kefírové večky s celozrnnou moukou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

60 g hustého kefíru
210-230 g vody
360 g hladké mouky
140 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
50 g oleje
2 rovné lžičky soli
15 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme večku - všechny je uložíme na plech s pečící folií nakynout.

  3. Vykynuté večky potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen vodou (potřené vodou pak ale v troubě hůř chytají barvu) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/25-30 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!