Kefírové večky s celozrnnou moukou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 60 g hustého kefíru
- 210-230 g vody
- 360 g hladké mouky
- 140 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
- 50 g oleje
- 2 rovné lžičky soli
- 15 g čerstvého droždí
Postup Kefírové večky s celozrnnou moukou
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme večku - všechny je uložíme na plech s pečící folií nakynout.
Vykynuté večky potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen vodou (potřené vodou pak ale v troubě hůř chytají barvu) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/25-30 minut).