Vláčné kefírové lívance - kynuté

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kvásek:
1 kostka čerstvého droždí
2 lžičky cukru krupice
1 lžíce mouky
150 ml vlažného mléka
Dále:
3 celá vejce
3-4 lžíce moučkového cukru
250 g hladké mouky
400 g kefírového mléka
citronový cukr s citronovou kůrou
špetka soli
olej na smažení
Na ozdobu:
ovoce nebo přeliv dle libosti a chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.

  2. Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme moučkový cukr, kefírové mléko, mouku, citronový cukr a špetku soli, nakonec přidáme vykynutý kvásek a lehce metličkou promícháme. Necháme opět chvíli odležet.

  3. Nachystáme větší pánev, (pokud máme lívanečník, tak smažíme v něm), dáme do ní trochu oleje a necháme rozehřát. Pomocí malé naběračky nalijeme těsto, (na pánev se mi vešly dva lívance) ty smažíme z obou stran do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!