Hříbky s rajčaty a tymiánem

Recepty, Houby

Suroviny

1 kg očištěných malých hříbků
1/2 kg račátek cherry
1 svazek tymiánu
1 lžička mletého chilli
velká cibule
3 lžíce olivováho oleje
Nálev:
1 litr vody
3 dcl octa
60 g cukru
1 lžička soli
pár kuliček celého pepře
pár kuliček nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky povaříme 3 minuty ve vodě, scedíme a necháme okapat.

  2. Smícháme s na proužky nakrájenou cibulí a rajčátky, které přepůlíme, přidáme chilli, olivový olej a vše promícháme.

  3. Směsí plníme sklenice do půlky, dáme větvičku tymiánu a sklenice doplníme směsí asi 2 cm pod okraj.

  4. Suroviny na nálev svaříme a teplým zalijeme houby ve sklenicích, aby byly ponořené.

  5. Dobře zavíčkujeme a sterilizujeme asi 20 minut na 80°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!