Lasagne s boloňskou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
2-3 mrkve
2-3 petržele
1/2 celeru
1/2 plechovky krájených rajčat
malý rajský protlak
2-3 stroužky česneku
cibule
sůl
pepř
mletá sladká paprika
koření na špagety
provensálské koření
tymián
máslo
lasagne
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku.

  2. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu(nahrubo).

  3. Po chvilce přidáme mleté maso, česnek a veškeré koření a dusíme doměkka.

  4. Zamícháme rajčata a protlak.

  5. Dno a stěny zapékací mísy(plechu) vytřeme olejem, na dno poklademe lasagne, na ně směs a opět lasagne. Takto postupujeme do spotřebování směsi. Končíme masovou směsí, kterou posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20-30 min. - dle návodu u lasagní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!