Kávovo - oříškové roládky

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
4 bílky
85 g cukru krupice
40 g hladké mouky
30 g strouhaného kokosu
náplň:
150 g másla (hery)
150 g cukru moučka
2 žloutky
80 g strouhaných lískových oříšků (najemno umletých)
1 kávová lžička jemně mleté kávy (nebo instantní)
1 polévková lžíce rumu
na ozdobu:
rozpuštěná čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.

  2. Do směsi zlehka přidáme mouku a kokos. Vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.

  3. Pečeme při vyšší teplotě (cca na 200 st.) 10 minut. Po upečení lehce poprášíme moukou a vyklopíme na utěrku - horní stranou dolů. Papír opatrně sejmeme.

  4. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a kávou do hladkého krému. Vmícháme mleté oříšky a lžíci rumu.

  5. Upečený a prochladlý plát podélně rozřízneme na dvě části.

  6. Náplň rovnoměrně rozetřeme na oba pruhy.

  7. Z delší strany stočíme dvě tenké roládky. Dáme ztuhnout do ledničky na 20 - 30 minut.

  8. Po ztuhnutí každou roládu nakrájíme na 8 stejných dílků. Každou miniroládičku namočíme oběma konci do rozpuštěné čokolády a dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!