Kávovo-kakaová bábovka s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku silné uvařené kávy
1/2 hrnku oleje
3 PL ovesných vloček
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
2 PL kakaa
Na krém:
1 hrnek mléka (250 ml)
1/2 hrnku třtinového cukru
3 1/2 PL hladké mouky
125 g másla
1 1/2 PL sypké rozpustné kávy
1 PL rumu nebo tresti
1 dětská jablečná přesnídávka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně k vaječné směsi vmícháme obě mouky, smíchané se sodou a kakaem. Zlehka vše promícháme. Těsto nalijeme do silikonové bábovkové formy. (Formu jen vypláchneme studenou vodou).

  2. Opačným koncem vařečky uděláme otvory do nalitého těsta ve formě a do nich v těstě nalijeme přesnídávku. Zahladíme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.

  3. Mezitím uvaříme hustý krém z mléka, cukru a mouky. Necháme vychladnout, občas promícháme. Vyšleháme změklé máslo, postupně přidáváme zchladlou kaši, sypkou kávu, rum nebo tresť podle chuti.

  4. Vychladlou bábovku vodorovně rozřízneme. Obě půlky bábovky potřeme krémem a spojíme. Dáme na chvíli do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!