Kávová zrna s marcipánovou hmotou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Mandlová hmota:
200 g loupaných mandlí
200 g moučkového cukru
150 g sušeného mléka
3-4 lžíce medu
Krém:
250 g másla
100 g ztuženého tuku
100 g medu
3 lžičky rozpustné kávy(prášek)
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané mandle na jemno umeleme, smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med. Vypracujeme tužší tvárnou hmotu, kterou rozválíme na vále a vykrájíme z ní kolečka dvou velikostí.

  2. Na menší kolečko sáčkem nastříkáme připravený krém, přikryjeme větším kolečkem, přitiskneme okraje, upravíme tvar a pomocí špejle uděláme rýhu. Na konec zrno namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout.

  3. Krém si připravíme tak, že všechny suroviny vyšleháme šlehačem. Místo mandlové hmoty můžeme použít domácí marcipán, který si připravíme tak, že smícháme stejné množství sušeného mléka a moučkového cukru, přidáme mandlové aroma, lžíci medu a vodu podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!