Kávová kolečka

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g hladké mouky
150 g másla (Hery)
70 g mletého cukru
1 lžička skořice
20 g kakaa
40 g mletých ořechů
1 žloutek
2 lžičky mleté kávy
2 lžičky rozpustné kávy
Krém:
250 g másla
8 lžic cukru
1 lžíce mleté kávy
1 lžíce rozpustné kávy
2 lžíce rumu
Poleva:
cukrářská bílá poleva nebo roztopená bílá čokoláda s kouskem 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.

  2. Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme na pečící papír a ve vyhřáté troubě pečeme na 170 stupňů cca 10-12 minut

  3. Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a kávou, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Máslo i rum musí mít pokojovou teplotu.

  4. Upečená kolečka slepujeme krémem, potřeme bílou polevou a můžeme ozdobit kávovým zrnem z cukrárny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!