Ostrá čočková polévka v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 hrnek červené čočky oprané
- 1 rajče odjadřené a nakrájené nadrobno
- 1 lžíce česneku prolisovaného nebo na jemno nakrájeného
- 1 lžíce Ghee nebo másla oleje
- 1 feferonka čerstvá mražená nebo sušená
- Směs koření:
- 1/2 lžičky celého římského kmínu tzv bílého
- 1 lžička mletého koriandru (semínka)
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1/4 lžičky mleté Garam masaly
- 1/4 lžičky mletého Cayenského pepře (dle chuti)
- 1 lžička soli (de chuti)
- 0,75 l pitné vody
Postup Ostrá čočková polévka v PH
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.