Ostrá čočková polévka v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 hrnek červené čočky oprané
1 rajče odjadřené a nakrájené nadrobno
1 lžíce česneku prolisovaného nebo na jemno nakrájeného
1 lžíce Ghee nebo másla oleje
1 feferonka čerstvá mražená nebo sušená
Směs koření:
1/2 lžičky celého římského kmínu tzv bílého
1 lžička mletého koriandru (semínka)
1/4 lžičky mleté kurkumy
1/4 lžičky mleté Garam masaly
1/4 lžičky mletého Cayenského pepře (dle chuti)
1 lžička soli (de chuti)
0,75 l pitné vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!