Karbanátky s rajčaty a koprem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa-nejlépe hovězí, ale nevadí ani MIX
2 krajíce staršího chleba
2 cibule
5-6 stroužků česneku
1/4 plechovky nasekaných rajčat
čerstvý kopr
zelená petrželka
100 ml mléka
sůl podle chuti
olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájený česnek a přidáme do směsi namočeného mléka. Obě směsi osolíme a promixujeme tyčovým mixérem.

  3. Rajčata vyklopíme do misky, přidáme nasekaný kopr a zelenou petrželku a také můžeme malinko rozmixovat tyčovým mixérem. Směs dáme do síta a necháme trochu okapat.

  4. Mleté maso spojíme s chlebovou a rajčatovou hmotou, vše dobře promícháme a necháme tak 20 minut odpočívat v lednici.

  5. Na pekáč vložíme pečící papír, který potřeme troškou oleje. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky.

  6. Pečeme na 220 stupňů cca půl hodiny, hlídáme, aby byly karbanátky zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!