Zapečené fazolové lusky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g fazolových lusků
40 g másla
30 g cibule
50 g strouhaného ementálu nebo 3 kolečka olomouckých tvarůžků
1 lžička mleté sušené papriky sladké
3 vajíčka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut.

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme.

  3. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme papriku, nastrouhaný sýr, nebo tvarůžky.

  4. Vše nalijeme na fazolové lusky a ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem, nebo jen se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!