Karamelový svařák

Recepty, Nápoje

Suroviny

1 l červeného vína
3 lžíce pískového cukru
5 hřebíček
1/2 badyánu
2 skořice
kolečko pomeranče
kolečko citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrólku nasypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a badyán. Zahříváme na ohni za stálého míchání a jakmile se začne cukr rozpouštět, přidáme pomeranč a citrón. Cukr začne karamelizovat a když už nebudete moct karamel zamíchat - ztvrdne - nalejte na něj červené víno. Vše nechte vařit.

  2. Jak příjde nápoj do varu, sundejte ze sporáku, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.

  3. Pak už stačí jen přecedit a v dobré společnosti popíjet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!