Těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g dlouhých těstovin (špagety,, tagliatelle)
100 g anglické slaniny
1 cibule
3-4 stroužky česneku
rajčata v plechu - 425 ml
150 g mozzarelly
bazalka čerstvá i sušená
oregano
lžíce lahůdkového droždí
špetka cukru a skořice
lžička citronové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu. Slaninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, česnek na plátky. Slaninu dáme opéct a když je hotová odebereme část na pozdější dobu. Do zbytku přisypeme cibuli a restujeme do zlaté barvy. Když je skoro hotová přidáme česnek.

  2. Po chvilce přilijeme rajčata, sůl, pepř a bylinky. Dusíme asi 8-10 minut. Kdo chce rozmixuje ponorným mixérem. Já jsem to projela tak na půl. Nakonec přidáme droždí, citron, cukr a skořici. Krátce povaříme a přisypeme nakrájenou mozzarellu na kostičky. Trochu necháme na ozdobu.

  3. Těstoviny vsypeme do omáčky a promícháme. Na talíři upravíme těstoviny a posypeme odloženou slaninou, mozzarellou a lístky čerstvé bazalky. Můžeme pokapat olivovým olejem. Já jsem tam dala olivy, ale to jen ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!