Česnečka s kuřecím vývarem a slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 l silného kuřecího vývaru
1,5 l vody
5 brambor (středně velké)
10 stroužků česneku (kdo nemá rád silnou česnečku, dá méně)
slanina
sůl
pepř
1 polévková lžíce oregana
sýr
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Přivedeme k varu vodu s kuřecím vývarem. Mezi tím si očistíme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Až se vývar s vodou začne vařit, přidáme nakrájené brambory.

  2. Utřeme česnek se solí. Nakrájíme na kostičky slaninu a osmahneme na pánvi, aby nám krásně pustila tuk a byla lehce křupavá.

  3. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme česnek a slaninu i s tukem a vaříme ještě cca 5 minut. Přibližně minutu před koncem přidáme ještě oregano, které polévce dodá skvělou chuť, osolíme a opepříme dle chuti.

  4. Při servírování dáme na talíř nejprve nastrouhaný nebo nakrájený sýr, pak zalijeme polévkou a nakonec ozdobíme nasucho osmaženými kousky chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!