Kečup z naší zahrady

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg rajčat
250 g jablek bez jadřince
250 g cibule
25-30 g soli
160 g cukru
6 lžic octa
lžíce plnotučné hořčice
1/2 kl mleté skořice
1/2 kl mletého hřebíčku
3 kl mleté papriky
50-100 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata rozpůlíme, jablka nakrájíme na hrubší kousky, cibule na půlkolečka - vše za občasného míchání rozvaříme. (Pokud by se, hlavně zpočátku, chtělo přichytávat, podlijeme malou trochou vody.)

  2. Rozvařené rozmixujeme, vystřeme přes cedník a k hladké základní hmotě přidáme zbytek všech surovin. Za stálého míchání odpaříme na potřebnou hustotu, ke konci kečup ještě dohladka rozmixujeme ponorným mixŕem.

  3. Pro delší uchování zavaříme - při 100°C/25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!