Kečup z naší zahrady
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg rajčat
- 250 g jablek bez jadřince
- 250 g cibule
- 25-30 g soli
- 160 g cukru
- 6 lžic octa
- lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 kl mleté skořice
- 1/2 kl mletého hřebíčku
- 3 kl mleté papriky
- 50-100 ml oleje
Postup Kečup z naší zahrady
Postup přípravy receptu
-
Rajčata rozpůlíme, jablka nakrájíme na hrubší kousky, cibule na půlkolečka - vše za občasného míchání rozvaříme. (Pokud by se, hlavně zpočátku, chtělo přichytávat, podlijeme malou trochou vody.)
Rozvařené rozmixujeme, vystřeme přes cedník a k hladké základní hmotě přidáme zbytek všech surovin. Za stálého míchání odpaříme na potřebnou hustotu, ke konci kečup ještě dohladka rozmixujeme ponorným mixŕem.
Pro delší uchování zavaříme - při 100°C/25 minut.