Kapustičky s žampiony a smetanou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g růžičkových kapust
300 g žampionů
2 ks brambory
3 PL másla nebo oleje
sůl
pepř
1 stroužek česneku
voda
kousek bujónové kostky kdo používá
200 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na maslo alebo olej dáme pokrájané šampiňóny, osolíme, keď pustia vodu prihodíme očistené, umyté a prekrojené kapustičky a malé kocky zemiakov.

  2. Okoreníme a pretlačíme cesnak, prípadne bujón (kocku), trošku podlejeme vodou, dusíme. Keď zemiaky zmäknú, vlejeme kyslú smotanu (ak sa nám to zdá riedke, v smotane vymiešame 2 PL polohrubej múky a zahustíme tým).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!