Kapustičková polévka z Brna

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g kapustiček
20 g celeru
1 menší mrkev
3 pórky (kolečka + trochu “listí“)
4 keříková rajčata
1 cibule (větší)
4 stroužky česneku
½ ČL mletého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Celeru jen plátek. Kapustičky, česnek a keříková rajčata překrojíme na půl. Vše lehce orestujeme na sádle a dáme do jiné misky.

  2. V tomto okamžiku je dobré znečištěné sádlo vylít a kastrůlek očistit. Následně dáme lžíci nového sádla a orestujeme ještě nakrájenou cibuli. Poté vložíme všechnu orestovanou zeleninu a zalejeme horkou vodou z konvice. Osolíme a okořeníme dle chuti.

  3. Můžeme (ale nutně nemusíme) použít i kostku zeleninového bujónu. Vaříme cca 45 minut. Následně vyjmeme celer a listí z pórku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!