Francouzský cibulový koláč
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 ml vody
- 0,5 lžičky sušeného droždí
- 30 g oleje
- sůl
- Náplň:
- 200 ml zakysané smetany
- 200 g tvarohu (tučného)
- 500 g cibule
- 250 g slaniny
- 6 stroužků česneku
- pepř
- sůl
- tymián
- bazalka
- oregáno
Postup Francouzský cibulový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si nasypeme mouku, do které zamícháme sůl a droždí. Pomalu přidáme vodu a olej a vypracujeme těsto.
Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky a orestujeme. Cibuli nakrájíme na drobno a přimícháme ke slanině a chvilku opékáme. V misce smícháme smetanu s tvarohem, solí, pepřem a česnekem, oreganem, bazalkou.
Těsto rozválíme do zapékací formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem! (může být i dortová). Těsto potřeme tvarohovou směsí a navrch posypeme cibulí se slaninou. Posypeme lehce tymiánem.
Pečeme v troubě vyhřáté na maximum velmi krátce, asi 7 minut.