Francouzský cibulový koláč

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
150 ml vody
0,5 lžičky sušeného droždí
30 g oleje
sůl
Náplň:
200 ml zakysané smetany
200 g tvarohu (tučného)
500 g cibule
250 g slaniny
6 stroužků česneku
pepř
sůl
tymián
bazalka
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si nasypeme mouku, do které zamícháme sůl a droždí. Pomalu přidáme vodu a olej a vypracujeme těsto.

  2. Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky a orestujeme. Cibuli nakrájíme na drobno a přimícháme ke slanině a chvilku opékáme. V misce smícháme smetanu s tvarohem, solí, pepřem a česnekem, oreganem, bazalkou.

  3. Těsto rozválíme do zapékací formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem! (může být i dortová). Těsto potřeme tvarohovou směsí a navrch posypeme cibulí se slaninou. Posypeme lehce tymiánem.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na maximum velmi krátce, asi 7 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!