Mražené lesní houby

Recepty, Houby

Suroviny

směs lesních hub
voda

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vsypeme houby a necháme cca 3-4 min. blanžírovat (převařit).

  3. Poté cedníkem vyndáme do mísy se studenou vodou, tím je rychle zchladíme, přecedíme, necháme okapat a plníme do plastových misek s víčkem nebo do mikrotenových sáčků.

  4. Uložíme do mrazáku.

  5. Takto zpracované houby vydrží až do příští sezóny, nepředávají svoji vůni jiným potravinám na mrazáku, mají menší objem a voda v nich přemražená z nich už neudělá po rozmražení bláto.

  6. Po rozmražení je propláchneme a můžeme používat jako čerstvé - kromě obalování.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!