Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g růžičkové kapusty
100 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g pórku
40 g másla
2 stroužky česneku
60 g červené čočky
1 lžíce hladké mouky
cca 1 l vývaru
sůl
pepř mletý
muškátový květ
osmažená slanina nebo krutony
dle chuti petrželku, lístky celeru...

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme dosklovata na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek, špetku muškátového květu a ještě krátce smažíme.

  2. Přisypeme očištěné kapustičky, větší kusy můžeme přepůlit, přidáme čočku, přilijeme vývar, osolíme, opeříme a promícháme. Vaříme do změknutí kapustiček a čočky, cca 15 minut.

  3. Do polévky můžeme ke konci vaření přidat i nasekanou petrželku, pažitku nebo mladé lístky celeru.

  4. Podáváme s nasucho osmaženou slaninou nebo opečenými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!