Vepřové kostky na barevném pepři

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
2 cibule
1 mrkev
1-2 lžíce sádla
1 lžíce hrubě drceného barevného pepře
1 lžičku zeleného nakládaného pepře
šťáva z 1/2 citronu
vývar (z kostí) nebo voda
1 lžíce oleje na marinování
2 stroužky utřeného česneku
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 lžíce solamylu
sůl
trocha červené mleté papriky
kousek studeného másla

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s barevným pepřem, česnekem, sojovkou a citronem. Osolíme a všechno to promícháme s masem a solamylem. Necháme odležet nejlépe do druhého dne.

  2. Na sádle zpěníme cibuli a když začne chytat barvu, přihodíme na jemno nastrouhanou mrkev. Až mrkev pustí barvu, přisypeme maso a necháme zatáhnout. Vmícháme papriku, zelený pepř, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Občas promícháme.

  3. Není třeba zahušťovat. Mrkev, cibule a solamyl udělají dostatečnou omáčku. Já jsem část odebrala a rozmixovala. Byla hladší a jemnější, ale nemusíte mixovat. Nakonec přidáme máslo a dochutíme. Maso i omáčka by mělo být pikantnější a vonět po pepři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!