Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 hlávky kapusty
nakrájené vařené uzené maso (měla jsem ze žeber)
hrst bulguru
3 vejce rozmíchaná s
mlékem
1 velká cibule
5 stroužků česneku
majoránka
sůl
sádlo
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody. Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou. Bulgur uvaříme, pokud máme, v uzeném vývaru, pokud ne, tak ve vodě, na skus. Slijeme.

  2. Na troše sádla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Okořeníme majoránkou. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.

  3. Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!