Hlávkový salát se škvarečky

Recepty, Saláty

Suroviny

2-3 kusy hlávkového salátu
asi 50 g uzeného špeku nebo anglické slaniny
sůl
moučkový cukr
ocet 8%

Postup přípravy receptu

  1. Listy hlávkového salátu rezebereme a důkladně omyjeme, dáme do mísy, velké listy natrháme na menší kusy a osolíme - pozor nepřesolit.

  2. Uzený špek (anglickou slaninu) nakrájíme na malinké kostičky a vyškvaříme škvarečky dozlatova.

  3. Vyškvařeným horkým tukem i se škvarečky polijeme salát i uvnitř mísy.

  4. Nálev si připravím tak, že do půllitrové odměrky dám asi 2 vrchovaté lžíce mletého cukru a toto množství cukru zaliji octem - hladina octu by měla přesahovat moučkový cukr, my máme rádi ostřejší - a dolijeme do půl litru vodou.

  5. Nálevem zalijeme salát a podle chuti dochutíme a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!