Hlávkový salát se škvarečky
Recepty, SalátySuroviny
- 2-3 kusy hlávkového salátu
- asi 50 g uzeného špeku nebo anglické slaniny
- sůl
- moučkový cukr
- ocet 8%
Postup Hlávkový salát se škvarečky
Postup přípravy receptu
-
Listy hlávkového salátu rezebereme a důkladně omyjeme, dáme do mísy, velké listy natrháme na menší kusy a osolíme - pozor nepřesolit.
Uzený špek (anglickou slaninu) nakrájíme na malinké kostičky a vyškvaříme škvarečky dozlatova.
Vyškvařeným horkým tukem i se škvarečky polijeme salát i uvnitř mísy.
Nálev si připravím tak, že do půllitrové odměrky dám asi 2 vrchovaté lžíce mletého cukru a toto množství cukru zaliji octem - hladina octu by měla přesahovat moučkový cukr, my máme rádi ostřejší - a dolijeme do půl litru vodou.
Nálevem zalijeme salát a podle chuti dochutíme a promícháme.