Telecí krk „Jalapeňo“

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg telecího krku
1 větší cibule
1/2 papriky Jalapeňo
1/2 papriky kapie
olej
sůl
pepř
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo.

  2. Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme.

  3. Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké.

  4. Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit.

  5. Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou.

  6. Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha: Vařené nové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!