Kapr v křupavém těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

4-5 porcí kapra
1 hrnek světlého piva 10°
1 vejce
1 rovná lžička hořčice
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
3-4 lístky nasekané bazalky (nemusí být, ale je dobrá)
cca 1 hrnek hladké mouky
na špičku nože kypřícího prášku
sůl
pepř
citronová šťáva
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omytého kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet. V pivu rozšleháme vejce, koření, hořčici, bazalku a postupně přidáváme mouku až do polohustého těstíčka.

  2. Kapra poprášíme moukou a namáčíme v těstíčku. Smažíme v rozehřátém oleji pozvolna dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!