Retro-smaženka

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g měkkého tvarohu
1 malá veka
1 malé vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
Na obalení:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
100 g skořicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do tvarohu dáme vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Veku nakrájíme na slabé plátky a uprostřed promáčkneme, aby se vešlo více tvaroh a namažeme. Slepíme dvě veky k sobě. Dělám to vždy po jedné, protože se promáčknutí rádo vrací zpátky. Kdo nechce více náplně, tak je jenom namaže.

  2. Slepené veky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Aby byla smaženka opravdu retro, musíte usušit a nastrouhat rohlíky.

  3. Smaženky opečeme do zlatova na oleji a ještě teplé je obalíme ve skořicovém cukru. Nejdobřejší jsou teplé. Kdo nemá rád tvaroh, může si je namazat dobrou paštikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!