Kanellbular - skořicové šneky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
2 lžičky cukru moučka
25 g kvasnic
400 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
60 g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla
2 lžíce cukru moučka
Náplň (na každý obdélník po jedné dávce):
50 g změklého másla
3 lžíce cukru krystal
1,5 lžičky skořice
1 vejce na potření
cukr krystal na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min. Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.

  2. Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50 g rozteklého másla (tak, aby šlo roztírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky silné 2,5 cm. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.

  3. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem (já jej neměl, tak jsem volil krystal). Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch. Pečeme 7-10 minut. A upečené necháme zchladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!