Bramboráčky,zelí a uzené maso

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
2 vejce
5 lžic mléka
120 g hladké mouky
majoránka
pepř
3-4 stroužky česneku
sůl
kysané zelí
uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

  2. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placičky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

  3. Zelí mezi smažením bramboráčků, uvaříme do měkka, podle chuti můžeme přidat cukr. Uzené maso, když je vcelku, nakrájíme na malé kostičky. Já kupuji už nakrájenou uzenou rolku (mají ji po balíčkách v Kauflandu).

  4. Na kostičky připravené uzené maso osmažíme na pánvi nebo v hrnci. Nemusíme už ani solit, maso je samo o sobě dost slané. Hotové bramboráčky už na talíři může upravit každý jinak. My to máme rádi smíchané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!