Kakaový dortík s krémem z mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
8 vajec
6 lžic moučkového cukru
8 lžic polohrubé mouky
4 lžíce kakaa
1 lžičku jedlé sody
sůl na špičku nože
Náplň:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
1 želatinu v prášku
2 tyčinky Ledových kaštanů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.

  2. Plech si vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10-15 minut.

  3. Pečený plát překlopíme a stáhneme z něj pečící papír. Rozpůlíme jej na 2 poloviny a odkrojíme okraje, které později nastrouháme na vrchní vrstvu moučníku.

  4. Na sporáku si rozpustíme želatinu. V míse si ušleháme smetanu, vmícháme mascarpone a rozpuštěnou želatinu. Do hotového krému přimícháme nastrouhané tyčinky Ledových kaštanů. (máte-li radši více sladší, tak můžete přidat třeba vanilkový cukr).

  5. První polovinu korpusu potřeme krémem, překryjeme druhou polovinou a tu opět potřeme náplní. Povrch posypeme nastrouhanými zbytky piškotu, které jsme odkrojili.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!