Kakaové řezy s čokoládovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

korpus:
5 vajec
15 dkg cukru krupice
3 lžíce kakaa
hladké mouky tolik, aby jí bylo i s kakaem 15dkg
5 lžic oleje
krém:
15 dkg másla
3 dkg hladké mouky
250 ml mléka
10 dkg moučkového cukru
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.

  2. Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej.

  3. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.

  5. Korpus necháme vychladnout, prořízneme a natřeme krémem. Vršek korpusu zdobíme čokoládovou polevou.

  6. Krém: 3dkg másla v kastrůlku rozpustíme, vmícháme mouku a uděláme jíšku.

  7. Zalijeme studeným mlékem, uvaříme hustý bešamel, který necháme vychladnout.

  8. Zbytek změklého másla ušleháme s cukrem a postupně zašleháme studenou bešamelovou hmotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!