Kakaová jahodová roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- NA ROLÁDU:
- 150 g polohrubé mouky
- 4 větší vajíčka
- 120 g pískového cukru
- 2 lžíce kakaa
- mléčná poleva (či jiná čokoládová poleva)
- čerstvé jahody
- NA KRÉM:
- použijeme předchozí krém z jahodových řezů:
- 1 jahodový kompot
- 200 g másla
- 1 pudinkový prášek vanilka
- 4 lžíce moučka cukr
Postup Kakaová jahodová roláda
Postup přípravy receptu
-
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A máme hotový krém.
Těsto - Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do našlehané hmoty zlehka vmícháme mouku a kakao.
Na plech si rozložíme pečicí papír a na něj tence rozetřeme připravené těsto. Pak vložíme do horké trouby a rychle upečeme (peče se asi 6 min).
Pak vyndáme a s papírem stáhneme na vlhkou studenou utěrku. Na stole i s papírem zarolujeme a necháme zcela vychladit. Pak opatrně rozmotáme, stáhneme pečicí papír, pomažeme nachystaným krémem a k okraji, který budeme rolovat rozložíme na poloviny pokrájené jahody.
Stočíme, dáme na dlouhý tácek a polejeme rozehřátou čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout, pokrájíme a podáváme.