Božská snídaňová kaše z tsampy

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

50 g tsampy
20 g (1 lžíce) másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
200 ml rostlinného mléka
špetka mleté skořice
1 hruška
1 lžíce másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
1-2 lžíce medu (světlého sirupu pro veganskou verzi)
sekané ořechy, maliny a mleté lněné semínko na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku promíchejte tsampu s rostlinným mlékem, přidejte lžíci másla, skořici a přiveďte směs k varu. Poté hned odstavte a nechte kaši dojít.

  2. Mezitím nachystejte grilovanou hrušku. Hrušku oloupejte, rozpulte a lžičkou vykrojte jádřinec.

  3. Na jedné lžíci másla/kokosového oleje ji v pánvi opečte z obou stran. Přidejte lžíci medu a zalijte malým množstvým vody.

  4. Na mírném ohni pečte hrušku do té doby, až se vypaří téměř všechna voda.

  5. Kaši nandejte na talíř, přidejte pečenou hrušku a přelijte medovou redukcí. Posypte nasekanými ořechy a mletým lněným semínkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!